Jason White

Jason White (s. 1973) on amerikkalainen NASCAR-kilpasarjan kuljettaja. Hän on ajanut niin NASCARissa, Yhdysvaltain kansallisessa sarjassa kuin myös SR Motorsports -sarjassakin. White aloitti ralliharrastuksensa jo 11-vuotiaana. Ensimmäisen kerran hän saavutti menestystä Virginian Go-kartissa, jossa hän viiden vuoden aikana dominoi sarjaa ja voitti kuusi Virginian -mestaruutta.

Kansallisessa sarjassa White aloitti vuonna 1999. Alku oli melko vaatimaton. Eräs syy tähän oli, että hänen autossaan oli monenlaisia teknisiä vikoja. Vuonna 2003 hän alkoi kuitenkin saavuttaa menestystä ja pääsi vähitellen 20 parhaan joukkoon kilpailuissa. Hän oli aloittanut kilpailun myös Camping World Truck Series -sarjassa, saavuttaen 13. sijan Martinsvillessa jo vuonna 2001. Samana vuonna hän saavutti myös 18. sijan Pikes Peakissa.

http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Built+Ford+Touch+225+MUNaN82ByBSl.jpg

Jason White aloitti siis varsin hyvin NASCAR-uransa. Hän ei ollut mukana mitalisijoitusten taisteluissa, mutta pääsyä 20 parhaan joukkoon useissa kilpailuissa voidaan kuitenkin pitää varsin hienona saavutuksena. Vuonna 2003 hän lopulta kuitenkin voitti MotoPlex Speedwayn Cascar track -sarjan mestaruuden. White kilpailee edelleen, mutta ajaa nykyään NASCARissa Kanadan edustajana.

Jason Whitella on kilpa-autoilun lisäksi kuitenkin myös toinen intohimoinen harrastus, nimittäin pokeri. White osallistui mm. vuoden 2014 WSOP (World Series of Poker) -turnaukseen, ja hän pääsi parhaimman 400 pelaajan joukkoon 6000 pelaajan turnauksessa, joten voidaan sanoa, että hän menestyi varsin hyvin. White myös tienasi ihan mukavan palkintorahan, 33 000 dollaria. Tuhannet pokeriharrastajat seuraavat innokkaasti tätä pokerin kuuluisaa turnausta. Internet on ehdottomasti paras paikka niin pokerikilpailujen seuraamiseen, kuin pelaamisen harjoitteluunkin. Jos olet kiinnostunut lajista, suosittelemme kokeilemaan pokeria Full Tilt -sivustolla. Palvelu on alansa suosituimpia pokeripelaajien keskuudessa, ja se on monen suomalaisenkin suosikki. Sivusto on suomenkielinen.

Pokeri on siitä kiehtova laji, että se tuntuu sopivan yhteen monen muun urheilulajin tai muun aktiivisen harrastuksen kanssa. Pokerin huippunimissä on nimittäin Whiten lisäksi monia muitakin monilahjakkuuksia. Jason White on hyvä esimerkki siitä, miten kaksi aktiivista kilpailu-uraa voidaan yhdistää. Hänen tapauksessaan NASCAR ja WSOP ovat molemmat tärkeä osa hänen kilpailu-uriaan.